Şefii PSD ai judeţului promit drumarilor „liber la decontări din bani publici”. Ca din întâmplare, gheşeftul ar urma să înceapă de anul viitor, adică exact pe când se dezlănţuie sarabanda anilor electorali. Anunţul Consiliului Judeţean Hunedoara cum că „revigorează parteneriatul cu drumarii” devine mult mai interesant de urmărit, dacă ţinem cont de faptul că drumarii sunt principalii „sponsori” ai politicienilor
Marcel Bot

Administraţia judeţeană a transmis, printr-un comunicat de presă, rezultatul negocierilor purtate în spatele uşilor capitonate cu drumarii. Concluzia ar fi că şefii judeţului „vor evalua schimbările care sunt necesare în Acordul Cadru care va fi semnat anul viitor, astfel încât să devină liber la decontări din bani publici întreg portofoliul de lucrări necesare pentru reparația și întreținerea drumurilor judeţene.” În următoarele zile, administratorul public Costel Avram (cu rolul de „fată-n casă” pentru preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor) va lua la prelucrat, „per capita”, fiecare patron cu firmă de drumuri ce se află sub contract cu Consiliul Judeţean Hunedoara. Mai jos aveţi comunicatul administraţiei judeţene.

Comunicat de presă

„Calitatea lucrărilor. Termene de execuție respectate! Legalitate 100%.  Sunt cele trei principii care guvernează relația dintre Consiliului Județean Hunedoara și firmele care sunt implicate în activitățile de întreținere și reparații ale drumurilor aflate în administrația județeană. Există însă, în momentul de față, o necesitate obiectivă pentru ca aceste principii să fie extrapolate la un nou sistem de lucru între autoritatea județeană și firmele de drumuri. Este vorba de posibilitatea extinderii portofoliului de lucrări specifice întreținerii drumurilor județene, care pot fi decontate din bani publici. La ora actuală, prin Contractul-cadru aflat în vigoare, limitările sunt notabile, atunci când realitățile din teren impun soluții constructive specifice pentru obținerea optimului în durabilitatea și eficiența investiției.

Găsirea de soluții în comun! Acesta a fost tema principală de discuții la întâlnirea avută luni, 15 octombrie 2018, de conducerea CJ Hunedoara, reprezentată de președintele Mircea Flaviu Bobora și administratorul public Costel Avram, cu administratorii firmelor hunedorene de drumuri. Autoritățile județene și-au reiterat cerințele privitor la calitate, termene de execuție și legalitate, precizându-le foarte clar constructorilor statutul lor de parteneri în discuții.

Pentru îmbunătățirea modului de derulare a activității de reparații și întreținere de drumuri în județul Hunedoara, reprezentații firmelor de drumuri au prezentat autorităților județene o serie de propuneri. O actualizare a prețurilor plătite, creșterea operativității la recepția lucrărilor, găsirea unei soluții corecte de calcul al decontării în cazul serviciilor de deszăpezire sunt doar câteva din cerințele drumarilor.

La rândul lor, autoritățile județene, în baza informațiilor primite la această primă întâlnire,  vor evalua schimbările care sunt necesare în Acordul Cadru care va fi semnat anul viitor, astfel încât să devină liber la decontări din bani publici întreg portofoliul de lucrări necesare pentru reparația și întreținerea drumurilor județene. O comisie condusă de administratorul județului, Costel Avram, formată din tehnicieni și juriști, va continua demersul început luni de conducerea CJ Hunedoara astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, paradigma care guvernează astăzi relația dintre autoritatea județeană și firmele de drumuri să fie înlocuită cu una mai bună în beneficiul hunedorenilor”, semnat Biroul de presă.

Starea drumurilor, şi la Prefectură

O şedinţă de lucru privind starea drumurilor naționale de pe teritoriul județului Hunedoara a avut loc, marţi, şi la Instituţia Prefectului, de faţă cu prefectul Fabius -Tiberiu Kiszely. „Din analiza făcută privind starea drumurilor naționale de pe teritoriul județului Hunedoara a rezultat că majoritatea acestora sunt în stare bună, cu excepția DN7A, unde în decursul anului 2018 nu a fost realizată nicio lucrare de reparație”, se arată într-o notă informativă.  Prefectul a dispus efectuarea de controale inopinate pe DN7A privind respectarea tonajului autovehiculelor conform restricțiilor existente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here