De peste două decenii răsună acelaşi refren cu investitorii chinezi care dau năvală să investească în judeţul Hunedoara. Fiecare excursie (şi au fost multe, exagerat de multe) a dregătorilor noştri în China s-a încheiat cu o poveste de succes, fără acoperire în lumea reală. Acum, este pentru prima oară când avem ceva concret şi se întâmplă la Primăria Deva, nu la Consiliul Judeţean – locul de unde s-au vânturat cei mai mulţi bani publici pentru concedii sub acoperire în China
Marcel Bot

Compania chineză UEROM FURNITURE CO. va investi într-o fabrica de mobilă în Deva, pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, şi va produce scaune de birou şi canapele pentru piaţa europeană. Producţia efectivă este estimată a începe în prima parte a anului 2021.

Unde va fi fabrica de mobilă

Viitoarea fabrică se va construi pe structura unui supermarket neterminat şi rămas în paragină la periferia Devei. Este vorba de scheletul Carrefour-ului de la Sântuhalm. Prin 2007, edilii anunţau cea mai mare investiţie în spaţii comerciale derulată până atunci în judeţul Hunedoara. Potrivit informaţiilor oferite la acea vreme, aproape 70 de milioane de euro urmau să fie investiţi în construirea complexului comercial European Retail Park, în Deva, care urma să cuprindă hipermarketurile Carrefour, Baumax, Bricostore şi Media Galaxy. După mai bine de un deceniu, ruinele vor primi o utilitate: fabrica de mobilă UE FURNITURE

Deva a luat „faţa” Galaţiului

Primarul Florin Oancea a avut o întâlnire oficială cu Jiayong Zhang, directorul general şi acţionarul majoritar al companiei chineze UE FURNITURE, lider pe piaţa chineză de producţie a scaunelor de birou, în vederea finalizării discuţiilor cu privire la deschiderea unei linii de producţie în municipiul Deva. Discuţiile şi negocierile municipalităţii devene cu staff-ul responsabil de investiţia companiei chineze au început în luna mai a anului 2018. „Competitorul principal al municipiului Deva a fost municipiul Galați. Finalitatea eforturilor a fost materializarea lor într-un Memorandum de Înțelegere între părți, totul pentru a asigura condiţiile administrative adecvate pentru sprijinirea și implementarea cu succes a proiectului investiţional UEROM FURNITURE CO., în scopul dezvoltării economiei locale a Municipiului Deva”, informează biroul de presă al Primăriei Deva.

Mesajul primarului Florin Oancea

„Discuțiile pe care le-am avut cu investitorii, încă de la preluarea mandatului de primar, încep să se concretizeze. Am semnat cu domnul Jiayong Zhang, directorul general și acționarul majoritar al companiei chineze UE FURNITURE, lider pe piața chineză de producție a scaunelor de birou, un Memorandum de Înțelegere între părți, pentru a asigura condiţiile administrative adecvate necesare implementării cu succes a proiectului investițional UEROM FURNITURE CO., în scopul dezvoltării economiei locale a Municipiului Deva. Practic, UEROM FURNITURE CO. va investi într-o fabrica de mobilă în Deva, pe o suprafață de 40.000 de metri pătrați, și va produce scaune de birou și canapele pentru piața europeană. Aceștia sunt investitorii serioși pe care ni-i dorim și pe care am reușit să-i convingem să investească în Deva. Iar în lunile următoare vom avea și alte vești bune pentru deveni. Deva se dezvoltă zi de zi și se transformă, pas cu pas, în orașul pe care ni-l dorim cu toții!”, este mesajul primarului Florin Oancea, după semnarea documentelor cu partea chineză.

UE FURNITURE

Compania a fost înfiinţată în 2001 şi este una dintre cele mai importante companii specializate în dezvoltarea şi producerea scaunelor de birou, a scaunelor de masaj, a mobilierului funcţional şi a canapelelor, situată în Regiunea Anji, care este cunoscută ca Regiunea  industriei scaunelor din China. Produsele companiei sunt comercializate în peste 60 de ţări şi regiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here