Firma se va numi TRANSPORT PUBLIC LOCAL DEVA SRL (TPLD) SRL, având ca asociat unic Municipiul Deva, va avea un capital subscris de 300.000 lei şi va fi condusă în următorii cinci ani de liberalul Cristian Vida

Proiectul se află pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din 16 februarie 2018, şedinţă ce se va ţine în sala „Spiru Haret” de la Inspectoratul Şcolar Hunedoara, cu începere de la ora 16.

Trasee şi program până la noi ordine

În aceeaşi şedinţă extraordinară se va dezbate şi prelungirea contractului, printr-un act adiţional, cu actualul transportator SC TIRIUS TRANSTUR SRL, întrucât vechea înţelegere expiră la sfârşitul lunii februarie. Potrivit actului adiţional ce urmează să0 fie supus aprobării firma de transport public local va circula pe şase trasee. Astfel, pe ruta GARĂ-OPERA-SÂNTUHALM-BÂRCEA MICĂ-CRISTUR va fi un microbuz de 16 locuri şi un autobuz tip urban, cursele vor fi din oră în oră, prima cursă la 5:15, iar ultima la ora 19. Pe traseul GARĂ-VIILE NOI-OPERA-ZĂVOI-ARCHIA și retur vor fi două microbuze şi un autobuz, cu succesiune la 60 de minute, între orele 6-20:30. Sâmbătă şi duminică vor fi curse din două în două ore, prima la 7:30 şi ultima la 21:30. GARĂ-OPERA-BĂLCESCU-ORIZONT și retur, cu microbuze din sfert în sfert de oră (dimineaţa între 6 şi 8 – din zece în zece minute), iar după ora 18 o maşină la juma de oră. Aceeaşi frecvenţă va fi şi pe traseul GARĂ-CASA DE CULTURĂ-SPITAL-POLICLINICA VECHE-MINERULUI și retur. Pe rutele ORIZONT-BĂLCESCU-SALA SPORTURILOR-COMPLEX COMERCIAL și GARA-OPERA-DOROBANȚI-COMPLEX COMERCIAL vor fi curse din oră în oră de la 7 (în week-end de la 8) până la 22.

„Bine-i să ai tu lucru tău!”

Primăria Deva a comandat un studiu de oportunitate pentru înfiinţarea unui sistem de transport local de persoane ce va fi supus aprobării. Studiul recomandă înfiinţarea unei firme – SC TRANSPORT PUBLIC LOCAL DEVA SRL (TPLD) SRL – patronată de municipalitate  având ca asociat unic Municipiul Deva. Firma urmează să fie dotată cu mijloace de transport în comun achiziţionate cu fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional. Administratorul societăţii va fi, pentru un mandat de 5 ani, Cristian Vida, dacă proiectul trece la vot. În momentul în care firma primăriei va primi delegarea serviciului public de transport persoane, contractul cu SC TIRIUS TRANSTUR SRL va înceta.

Marcel Bot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here