SURSA FOTO: Facebook.com / Editura Nemira
Editura Nemira a lansat proiectul “Bursa de cititor”, un proiect concurs care răspunde nevoii sociale de a educa prin lectură, de a promova cultura scrisă și obișnuința de a citi de plăcere.

Consumul de cultură scrisă în rândul copiilor, tinerilor și apoi adulților este esențial pentru a forma persoane care înțeleg spiritul diversității vieții, societății și artei, consideră inițiatorii proiectului.

Prin selecție, Editura Nemira va oferi anual 5 burse de cititor elevilor cu vârsta între 12 și 18 ani, astfel: 2 burse la categoria de vârstă 12-14 ani și 3 burse la categoria de vârstă 15-18 ani.

Statutul de bursier aduce fiecărui beneficiar cărți publicate de Editura Nemira pentru tot restul vieții (colecțiile Nautilus, Young Adult, Babel, Istoria, Suspans, Cuaternar, Vorpal).

Secundar, în cadrul acestui proiect, vor fi organizate la cererea elevilor și a profesorilor evenimente. Prin implicarea mai multor lideri de opinie (scriitori, persoane publice, bloggeri) în proiect, editura va deschide un dialog informal între aceștia și elevi, care vor învăța direct de la ei ce înseamna respectul pentru carte și importanța cititului de plăcere.

Elevii între 12 și18 ani trebuie să trimită un eseu cu tema: Cum pot schimba cărțile lumea?

Aflați cum vă puteți înscrie la “Bursa de cititor Nemira” și calendarul concursului AICI.

Cei cinci beneficiari ai burselor Nemira, ediția 2017,  vor primi noutățile Nemira din colecțiile Nautilus, Young Adult, Babel, Yorick, Istoria, Suspans, Cuaternar, Vorpal din anul acordării bursei. Cărțile vor fi trimise în luna decembrie pentru bursierii 2017. Din 2018, cărțile pentru bursierii desemnați în 2017 vor fi trimise în doua etape: iunie și decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here