sursa foto: adevarul.ro
Locuitorii din zona Orăştie pun de o revoltă, după ce au aflat că în crescătoria de porci va fi construit un incinerator de mari dimensiuni. Oamenii anunţă că sunt gata să-şi facă singuri dreptate, dacă autorităţile îi ignoră şi continuă să tolereze abuzurile poluatorilor multimilionari
Marcel Bot

În vara anului trecut, peste trei mii de oamenii din zona municipiului Orăştie au semnat o petiţie împotriva celor care poluează zona cu mirosuri insuportabile, provenite de la crescătoria de porci. Recent, spiritele s-au încins iar din cauza unei noi potenţiale surse de poluare.

După rahat, duhoare de mortăciune

În incinta porcăriei din Turdaş urmează să fie construit un incinerator de zece ori mai mare comparativ cu cel care funcţionează la crescătoria de păsări din judeţ. „Incineratorul de animale va aduce o poluare suplimentara în zona. Capacitatea de 1.000 kg pe şarja este foarte mult şi nu justifică uzul propriu al crescătoriei. După ce se autorizează cine ne va garanta că nu vor fi aduse animale moarte de pe raza câtorva judeţe şi incinerate aici? Incineratoarele de animale sunt o afacere înfloritoare, au o legislaţie specifică destul de stufoasă, dar odată primită autorizaţia de funcţionare nimeni nu-i mai poate opri să îşi desfăşoare activitatea. Pentru noi localnici va fi un calvar. După miros de rahat vom fi obligaţi să suportăm şi mirosul mortăciunilor”, spune Cornel Costescu.

Cadou de „morţişor”

Locuitorii din zona Orăştiei şi-au dat întâlnire de 1 martie la căminul cultural din Turdaş pentru a dezbate problema poluării cu mirosuri care se complică în loc să dispară. „Suntem pregătiţi să luptăm pentru casa noastră Turdaş. Ei sunt multimilionari, iar dacă nu ne respecta casa şi familia, suntem pregătiţi să ne facem singuri dreptate. Chiar dacă acest lucru este pedepsit de lege. Este o situaţie explozivă cauzată de neaplicarea legi şi de faptul că nimeni nu ne apără de abuzurile celor mari”, este mesajul celor care au organizat protestul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here