Înainte de 2016, sub comandă PNL, judeţul Hunedoara era campion la accesarea de bani europeni în regiunea de Vest. În acest mandat, conducerea PSD a Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) nu a fost în stare să ducă la bun sfârşit proiectele gândite şi iniţiate de fosta echipă liberală. Prin comparaţie, vecinii din Arad (spre exemplu) au trecut la proiectele din lista de rezervă şi cer guvernului o supra-contractare de 450%. „Cu alte cuvinte, arădenii vor atrage banii pe care cea mai slabă conducere din istoria Consiliului Judeţean Hunedoara a fost incapabilă să îi folosească în interesul hunedorenilor”, avertizează Adrian Nicolae David, David, prim – vicepreşedinte al PNL Hunedoara.
Marcel Bot

Pesediștii lui Laurențiu Nistor condamnă județul Hunedoara la subdezvoltare

„Judeţul nostru este la un pas de a rata dezvoltarea cu fonduri europene! În această perioadă, în care alții se pregătesc temeinic pentru exercițiul financiar 2021-2027 (pentru care România are disponibile 88 de miliarde de euro!), pesediștii din fruntea Consiliului Județean Hunedoara înregistrează deficiențe majore în implementarea proiectelor finanțate în actualul exercițiu financiar, 2014-2020, riscul de dezangajare fiind iminent. Concret, din cauza incompetenței celor care astăzi conduc Consiliul Județean Hunedoara, riscăm să pierdem sume importante din fonduri europene, bani de care aveam nevoie ca de aer pentru dezvoltarea județului nostru.

Toate acestea se întâmplă în anul în care ar trebui să discutăm prioritățile din strategia de dezvoltare a județului, dar noi suntem blocați în metehne vechi, ce denotă lipsa de viziune și de profesionalism a unor lideri expirați din punct de vedere managerial.

De ce folosesc un limbaj atât de dur? Iată de ce: în timp ce pesediștii lui Laurențiu Nistor de la Consiliul Județean sunt incapabili să ducă la bun sfârșit până și proiectele gândite și inițiate de echipa liberală care a condus județul înainte de 2016, vecinii noștri din județul Arad au trecut la implementarea proiectelor aflate în rezervă. Au făcut cerere la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru o supracontractare de 450%. Cu alte cuvinte, arădenii vor atrage banii pe care cea mai slabă conducere din istoria Consiliului Județean Hunedoara a fost incapabilă să îi folosească în interesul hunedorenilor. Cu o astfel de conducere păguboasă, în locul sutelor de milioane de euro pe care avem șansa reală de a-i atrage pentru proiecte de dezvoltare, vom auzi din nou „NU SE POATE!”, așa cum auzim încontinuu de 4 ani încoace. Ba se poate! Se pot face multe lucruri, se pot gândi multe investiții, Hunedoara se poate, și trebuie să se dezvolte. Totul este să vrei și, mai ales, să știi cum!”, spune Adrian Nicolae David, prim – vicepreşedinte PNL Hunedoara, printr-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here