Hoţiile au început prin 2011 şi timp de cinci ani s-a furat – pic cu pic – peste 1.150.000 lei (un sfert de milion de euro sau 11,5 miliarde de lei vechi) din casieria sucursalei Apa Prod Geoagiu. Conducerea firmei de sub patronajul Consiliului Judeţean Hunedoara a aflat de furt abia în vara anului 2016. Au urmat alţi doi ani de cercetare penală, însă dosarul n-a ajuns încă pe masa unui judecător. În august 2016, cinci angajaţi implicaţi în afacere au fost daţi afară, dar doi au revenit pe ştatele de plată ale Apa Prod SA. Cei trei demişi sunt neamuri între ei şi oarecum înrudiţi cu directorul Victor Arion
Marcel Bot

Principalul suspect este fiica legitimă a şefului de sucursală şi fina de cununie (fiica spirituală) a directorului general Victor Arion. Vreme de cinci ani au fost sifonaţi bani din visteria firmei ce se află sub patronajul Consiliului Judeţean Hunedoara, fără ca şefii să se prindă de hoţie, ori să resimtă lipsa banilor sustraşi. Tunul tras în conturile firmei de stat se ridică la peste 250.000 de euro. O avere considerabilă drenată – strop cu strop – de la SC Apa Prod SA. Prejudiciul nu a fost recuperat, iar administrativ lucrurile stau cum puteţi citi mai la vale.

Sancţiunile de după furtişag

În plan strict administrativ s-au dispus măsuri de sancţionare împotriva mai multor angajaţi despre care se crede că au fost implicaţi, voit sau din neglijenţă, în hoţie. În data de 24 august 2016 (la o zi după ce noi publicam povestea) au fost desfăcute contractele de muncă în cazul a cinci persoane. Astfel, Cristina Simona Rangheţean (principalul suspect, economist la UIP POS Mediu) şi Ovidiu Nicolae Rangheţean (soţul suspectei, economist la departamentul comercial al Centrului Operaţional Geoagiu al Apa Prod) şi-au pierdut locul de muncă, au contestat decizia şi au pierdut în instanţă printr-o sentinţă dată anul acesta (2018). De asemenea, Emil Tomoni (tatăl suspectei, şef al Centrului Operaţional Geoagiu) a fost dat afară şi a pierdut procesul încă din 2016 pe motiv că a declanşat acţiunea în instanţă prea târziu. Valeria Simina (casier încasator al Apa Prod) este singura care a obţinut o sentinţă favorabilă, după un an, iar firma a fost obligată să o reangajeze şi să-i plătească salariile din urmă. Gabriel Şerban (şef al departamentului financiar – contabil) şi-a recâştigat postul la nici două luni de la demitere printr-un act administrativ produs în comisia de disciplină a societăţii.

Istoria unui furt cu marea familie a APAPROD-ului 

Sucursala din Geoagiu a SC Apa Prod SA îşi depune încasările la casieria centrală a operatorului regional. Periodic, un angajat ducea desaga cu parale de la Geoagiu la Deva. Furtişagurile au început prin anul 2011. Principalul suspect, „fiica spirituală” a directorului general Viorel Arion, făcea zilnic naveta la Deva şi s-a oferit să presteze servicii de cărăuşie a banilor între casieria sucursalei şi cea centrală a operatorului regional. Potrivit informaţiilor obţinute de noi, suspecta s-a prins că nimeni nu-i cere socoteală şi nu verifică înscrisurile doveditoare cum că banii ce i-au fost încredinţaţi au ajuns la destinaţie, motiv pentru care a început să-i depună pe sărite şi în parte. În primul an, au fost sustraşi cam un miliard şi jumătate de lei vechi. Ca în orice început, s-a furat „cu moderaţie”, în stilul picăturii chinezeşti. Scurgerile de bani au ţinut cinci ani, iar în ultimul an delapidarea a crescut la peste trei miliarde de lei vechi. Timp de cinci ani nimeni din conducerea Apa Prod SA nu şi-a dat seama că lipsesc sume semnificative de bani. Greu de crezut că nu au existat complicităţi.

2 COMENTARII

 1. Omul nu mai vrea decât un mandat și …încă unul și tot așa ,la infinit.
  Dacă îi ziceai să-l dea afară pe cel mai ticălos alcoolic din Sântuhalm zicea că …”gustă și el un pic ” (!!!!!)
  Dacă îi ziceai să-i de-a afară pe tractoriști pentru că sunt oriunde numai pe tractor nu zicea că …”joacă și ei o carte” (!!!!!)
  Dacă îi ziceai că mentenanța e prin LIDL zicea că …s-au dus și ei să-și ia un suc (!!!!)
  Dacă îi ziceai că duamna jurizdă dispare pe la 12 zicea că e nevasta lui parlamentarul X(!!!!!)

 2. Ei bine,asta înseamnă să fii mafiot…

  Cred că nu este o dovadă mai bună decât atunci când, la „”ai noștrii” (deveni) le crești salariul de la începutul anului (cu 800 de lei) iar pe ceilalți îi „uiți” ,că de obicei, la minim pe economie…

  Pace vouă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here