Dragi hunedoreni, vă rog să nu lăsați garda jos, chiar dacă, în goana nebună după voturi și procente electorale, unii politicieni încearcă să câștige capital politic chiar și de pe urma acestei crize sanitare pe care o traversează România și, implicit, județul Hunedoara.

Constatăm de la o zi la alta o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, COVID – 19, iar județul Hunedoara  a raportat în numai câteva ore 27 de teste pozitive, alte câteva zeci fiind încă în lucru. Sunt lucruri care ne îngrijorează și tocmai din acest motiv vă rog să aveți încredere că măsurile luate de autorități pentru gestionarea crizei sunt nu doar oportune, ci și imperios necesare, fiind bazate în primul rând pe recomandările venite din partea experților în sănătate publică.

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat prudență maximă pe fondul acestei pandemii care a afectat întreaga omenire și cu care din păcate ne confruntăm și noi.

Iar în acest context, îndrăznesc să spun cu toată responsabilitatea că încercările de politizare a acestei crize sanitare de către unii oameni politici iresponsabili, majoritatea venite dinspre arcul politic al PSD sau a partidelor satelit ale social – democraților, nu reprezintă altceva decât tentative disperate de recuperare a procentelor electorale, fără ca aceștia să se gândească nicio secundă că pun în pericol sănătatea și viața noastră a tuturor.

Fie că vorbim despre încercările de minimalizare sau chiar negare a pericolului reprezentat de acest virus, fie că ne referim la contestarea publică a măsurilor luate de autoritățile guvernamentale pentru împiedicarea răspânirii virusului, acești politicieni, la ale căror manifestări iresponsabile am asistat cu toții în ultima perioadă, pun interesul lor personal și politic mai presus de viața noastră!

Așadar, chiar dacă acum sunt doar la nivel de recomandare și nu au caracter obligatoriu, dragi hunedoreni vă rog, pentru sănătatea dvs. și a celor dragi dvs. să respectați cu strictețe măsurile de protecție sanitară, respectiv purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Sunt lucruri care pot face diferența între sănătate și boală și, din păcate, chiar între viață și moarte! Cu cât rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară este mai mare, cu atât criza sanitară poate fi gestionată mai eficient, iar răspândirea virusului poate fi limitată.

Sunt unul dintre primii hunedoreni care a fost confirmat pozitiv la infecția cu acest nou virus. Și, chiar dacă am avut șansa de a avea o formă foarte ușoară a bolii, am văzut în jurul meu durere, am văzut suferință și am văzut eforturile supraomenești ale personalului medical de a salva vieți.

Haideți să fim cu toții responsabili, să fim solidari, să avem grijă de noi și de cei dragi nouă și să nu zădărnicim tot ceea ce împreună am reușit până acum!

Vă mulțumesc!

Adrian Nicolae David, Prim-Vicepresedinte PNL Hunedoara

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here