Niciodată în ultimul sfert de veac PSD-ul nu a fost mai detestat în mediul politic hunedorean ca în acest an electoral. Dovadă e faptul că aproape toate forţele politice ar face orice să scape Hunedoara de domnia lui Nistor şi ai săi. Vineri, 31 iulie 2020, PNL, UDMR și PNȚCD au format o alianţă electorală în judeţul Hunedoara. De asemenea, liberalii mai au protocoale de colaborare cu USR şi Forumul Democrat al Germanilor.
Marcel Bot

Alianţa va merge la şefia judeţului pe mâna lui Adrian Nicolae David şi listă comună pentru aleşii Consiliului Judeţean Hunedoara. De asemenea, PNL şi UDMR îl vor susţine pe Florin Oancea ca primar la Deva şi pe Tiberiu Iacob – Ridzi la Petroşani, dar pentru consiliile locale din cele două municipii partidele vor merge pe liste separate.

„Ne unim forţele pentru a putea câştiga această competiţie electorală în primul rând pentru a putea ă implementăm proiectele pe care le avem pentru următorii patru ani. Cred că Alianţa PNL – UDMR – PNȚCD porneşte cu prima şansă de a câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean, pentru a forma o majoritate în Consiliul Judeţean, majoritate care să oprească declinul judeţului, declin care s-a accentuat în aceşti patru ani sub conducerea PSD”, a declarat Lucian Heiuş, preşedintele PNL Hunedoara.

„Este o alianţă are se bazează pe o alianţă mai veche în foarte multe locuri din judeţ, dar şi la nivelul întregului judeţ între PNL şi UDMR. (…) Conform protocolului, trei locuri revin UDMR pe lista alianţei (la CJH, n.red.), dintre care  primul plasat, locul cinci, este rezervat pentru candidatul nostru pentru consiliul judeţean doamna doctor Marta Mate. (…). Discutăm despre obiective la nivelul municipiului Deva, nu vă ascund faptul că unul dintre acestea este să păstrăm funcția de viceprimar, prin domnul Ferdinand Pogocsan. Dorim dezvoltarea generală a judeţului pentru că dacă locuitorii judeţului vor trăi mai bine atunci şi maghiarii vor trăi mai bine”, a declarat Iuliu Winkler, preşedinte UDMR Hunedoara.

„Sunt bucuros să fiu printre cei care au semnat, în premieră pentru România, această alianţă electorală! (…) PNL și PNȚCD au schimbat de foarte multe ori în bine destinul României. Acum, PNL şi PNȚCD, având alături UDMR nu au cum să nu schimbe fundamental în bine destinul judeţului Hunedoara, preluând puterea locală şi gestionând corect judeţul acesta condus prea mulţi ani de către PSD! Noi, cei de aici, împreună vom aduce judeţul pe calea firească de dezvoltare economică şi vom reaşeza judeţul pe locul pe care îl merită în România din punct de vedere economic, social, turistic, academic şi vom da şansa tuturor celor care trăiesc aici să fie mulţumiţi de judeţul care le este casă! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Florin Oană, preşedinte PNŢCD Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here