Primarul Florin Oancea s-a ţinut de vorbă şi a convocat Consiliul Local Deva într-o şedinţă de îndată pentru a tranşa trei promisiuni: reorganizarea activităţii la complexul acvatic, transportul gratuit pentru elevi şi acordarea unui sprijin financiar Spitalului Judeţean de Urgenţe Deva
Marcel Bot

Sănătatea nu are culoare politică. Sau nu ar trebui să aibă… Oricum, astăzi la Deva n-a avut. O dovadă găsiţi în iniţiativa primarului (PNL) Florin Oancea, votată în unanimitate, prin care Primăria Deva acordă Spitalului Judeţean de Urgenţe suma de 620.890 lei, chiar dacă spitalul este în „cârca” şefilor PSD ai Consiliului Judeţean Hunedoara. Banii sunt destinaţi pentru dotarea cu echipamente medicale a şapte secţii de spital. Contractul de asociere a intrat „la mustaţă” pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Deva ce s-a ţinut luni, 10 septembrie 2018.

Elevii pot circula gratuit cu autobuzele în Deva

Consiliul Local a aprobat, tot în şedința de îndată, acordarea de facilități și gratuități la transportul local în comun pe raza administrativ-teritorială a municipiului Deva, cu autobuzele aparținând Societății de Transport Public Local Deva SRL. Conform HCL nr. 334/2018, vor beneficia de acordarea unei reduceri de 100% din prețul abonamentului (gratuit), toți elevii din învățământul preuniversitar acreditat/ autorizat care frecventează unitățile de învățământ din municipiul Deva, pe tot parcursul anului calendaristic 2018. „Până la primirea abonamentelor, elevii pot circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat pe anul în curs”, informează Primăria.

Şapte bani la punctul mort

Preţul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun la Deva va fi de 2 lei. Consilierii au aprobat o rotunjire de şapte bani pentru a scurta timpii de staţionare la vânzarea biletelor. Tariful era de 1,93 lei, iar returnarea celor şapte bani a dat multă bătaie de cap şoferilor. Decizia a fost luată în urma solicitării făcute de către Societatea de Transport Public Local Deva, care arată că se produc întârzieri la „graficele de succedare a curselor, urmare a timpilor pierduţi în staţii pentru restituirea către călătorii care nu prezintă sumă fixă a 0,07 bani ca diferenţă până la o sumă rotundă”.

Aqualand revine la Primărie ca serviciu public

O altă decizie cu impact pe termen lung este preluarea complexului Aqualand ca serviciu la Primăria Deva. Practic, prin această decizie se revine la proiectul iniţial gândit încă de la înfiinţarea bazei de agrement. La vremea respectivă, primarul Mircia Muntean a trecut activitatea pe o firmă doar pentru a se încadra în timp la inaugurarea de sărbători a Aqualandului. De altfel, cu promisiunea că va trece afacerea de pe firmă înapoi la Primărie a şi obţinut numărul de voturi necesare, însă nu şi-a mai respectat promisiunea. Avantajele serviciului public sunt de natură fiscală şi ca oportunitate de investiţii cu fonduri nerambursabile, susţin edilii Devei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here