Primarul municipiului Deva a câştigat „la pas” şefia organizaţiei locale a PNL, în urma alegerilor ce s-au desfăşurat sâmbătă, 27 ianuarie 2018. Florin Oancea era preşedinte interimar de anul trecut, când a fost desemnat candidat la postul de primar şi Tiberiu Balint i-a cedat conducerea partidului

Alegerile pentru postul de preşedinte al PNL Deva au avut loc în sala festivă de la Deva Mall, iar în cursă s-au înscris Florin Oancea şi Mirel Oltean. Din totalul de 95 de voturi exprimate, Oancea a obținut 85 de voturi, Oltean a luat opt voturi şi două buletine au fost anulate.

Confirmarea autorităţii în PNL Deva

Alegerea şefului PNL Deva a fost mai degrabă o confirma a lui Florin Oancea ca preşedinte cu drepturi depline în faţa liberalilor deveni, o formalitate care să-i întărească autoritatea în interiorul partidului şi în afara lui, având în vedere perioada delicată prin care trece ca primar cu un consiliu local ostil. Practic, partidul i-a dat lui Oancea mână liberă la negocieri cu celelalte partide reprezentate în CL Deva. „Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat. Este o mare onoare, dar și o mare responsabilitate pentru mine. Promit că nu vă voi dezamăgi. De asemenea, promit că vom lucra în echipă și, alături de noi, vor veni, în perioada următoare, foarte mulți oameni. Oameni competenți, oameni care doresc să se implice și politic, dar și în viața comunității. Încă o dată mulțumiri și, nu uitați, mergem împreună”, a declarat Florin Oancea, care este și primarul municipiului Deva.

Anii de canibalizare

Ultimii ani au fost destul de zbuciumaţi în viaţa organizaţiei PNL Deva. Florin Oancea a deținut funcția de președinte al PNL Deva din 2006 până la localele din 2012, când a candidat ca independent, iar postul de preşedinte al liberalilor a fost preluat de Tiberiu Balint – până în 2015. După fuziunea cu PDL, organizația a fost condusă doi co-președinți – Irinel Faur și Nicolae Pasc. Ulterior, potrivit calendarului de fuziune, postul de preşedinte al PNL Deva a revenit „de drept”  primarului în funcţie – Petru Mărginean. Tiberiu Balint a fost radiat din PNL. După alegerile din 2016, Mărginean a demisionat şi postul a fost ocupat (ca interimar) de Mihai Irimie, primarul comunei Șoimuș, care l-a dat afară pe Mărginean. Însă nici Irimie nu a avut viaţă lungă la cârma PNL Deva şi, în primăvara anului trecut, Tiberiu Balint a revenit în partid şi a câştigat alegerile „fluierând”. Odată cu anticipatele din 2027 pentru postul de primar – când Florin Oancea a fost desemnat candidat al PNL – Balint s-a retras şi a cedat şefia partidului actualului primar care a rămas interimar până în 27 ianuarie 2018, când a fost confirmat ca preşedinte cu drepturi depline.

Marcel Bot

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here