de Cristian Răcăşan

13 din 45

Sună ca un joc de Loto dar cu șanse mai mari. Asta e tot ce am putut…tot ce am prins. Aș fi vrut mai mult, mult mai mult…dar existau și altii care și-au dorit la fel de mult sau poate chiar mai mult decat mine. 13 spectacole de teatru din 45 spectacole în total la FITS 2017, în 6 zile de vis.

În plus, 3 piese de teatru studențesc, 4 spectacole de dans senzaționale, 16 spectacole stradale (văzute mai mult de copii și bunicile lor), 1 spectacol de circ, 1 concert de muzică fado în Biserica Ursulinelor, 1 spectacol teatru-lectură în Librăria Humanitas, 1 conferință cu Mircea Dinescu la Librăria Habitus, 4 expoziții de poze („Lumea lui Purcărete”), afișe, măști populare, ziar desenat de Dan Perjovschi pe peretele TNRS, 2 filme. Atât am putut, atât am prins. Aș mai fi vrut.
Am avut la Sibiu spectacole de teatru românești, moldovenești, americane, luxemburgheze, canadiene, italiene, slovene, am avut „Avioane de hârtie”, „Iubirea la oameni”, „Mede/Ea” jucate de actori tineri cu dorință de afirmare, am avut dans de Gigi Căciuleanu în „#Emojiplay”, flamenco la superlativ în „Duhul Andaluziei”, am avut flamenco prestat de o companie exclusiv feminină în „Eu, Carmen”, am avut o simfonie a corpurilor în „Să fii răpus de frumos” a lui Ohad Naharin din Israel (pe care l-am perceput ca un David Lynch al coregrafiei cu spectacolul său de dans impresionant peste care a suprapus un text ofensator la adresa publicului).
Am văzut, am admirat, am trăit emoții, am criticat, m-am revoltat, indignat, am fost impresionat…am trăit frumusețea.

11 săptămâni, o zi, 6 ore, 28 minute și 11 secunde până la FITS 2018. Ia-ți timp sau grăbește-te, alegerea e a ta. Come as you are!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here